مرگ سیستم عامل Android TV برای تلویزیونهای هوشمند نزدیک است؛ زنده باد گوگل تی وی
گوگل در سال ۲۰۱۴ از سیستم عامل اندروید تی وی خود رونمایی کرد. با این حال به شهرت رسیدن این سیستم عامل و تبدیل شدن آن به یکی از بازیگران مهم عرصه سیستم عاملهای تلویزیونهای هوشمند به چندین سال زمان نیاز داشت. اکنون اما با قدرت گرفتن گوگل تی وی، Andoid TV در حالی سپری کردن آخرین روزهای زندگی است!
سیستم عامل اندروید تی وی در طول عمر ده سالهاش توانست به محبوبیت فراوانی رسیده و بر روی بسیاری محصولات از کمپانیهای خوشنامی نظیر TCL، سونی و هایسنس و سایر محصولات برندهایی چون انویدیا حاضر باشد. همچنین در سال ۲۰۱۰ این کمپانی توانست با هفت برند از ده کمپانی مطرح تجهیزات تلویزیونی و برندهای TV حاضر باشد و روزهایی طلایی را تجربه کند.
با این وجود در همان سال گوگل با رونمایی از پلتفرم Google TV در کروم کست خود مجهز به دانگل استریم مخصوص خود، آغازگر روند مرگ سیستم عامل Android TV شد. این روند پس از گذشت حدود دو سال سرانجام به جایگزینی Google TV به جای اندروید تی وی در تلویزیونهای هوشمند منجر شد.
تفاوت اندروید تی وی و گوگل تی وی چه بود؟
بهطور کلی سیستم عملکرد Google TV کروم کست گوگل کاملا مشابه با Android TV بود. این امر در ابتدا باعث شده بود کاربران فکر کنند گوگل از یک سیستم با دو نامگذاری مختلف استفاده کرده است. با این وجود، Google TV سرویسی مبتنی بر پیشنهاد دادن محتوا به کاربر بود که گوگل با تمام قوا مشغول توسعه آن بود. از سوی دیگر، اندروید تی وی نیز همان پلتفرم تلویزیون هوشمند کلاسیک گوگل بود که بسیاری افراد برای روی دستگاههای خود تجربه کرده بودند.
حتی همین امروز هم بسیاری افراد تفاوت دو سیستم عامل اندروید تی وی و گوگل تی وی را نمیدانند و بعضا آنها را بهجای هم استفاده میکنند.
گوگل در ابتدا برنامه داشت که فرآیند انتقال از اندروید تی وی به Google TV ظرف مدت دو سال انجام شود. این کمپانی در ۲۰۲۱ اقدام به انتشار این سیستم عامل برای تولیدکنندگان این حوزه نمود، توانست در ۲۰۲۲ آن را به محور استفاده تبدیل کند.
البته برخی دیگر از سازندگان تلویزیونهای هوشمند قادر به پذیرش مرگ Android TV نشدند و همچنان از آن بهعنوان سیستم عامل اصلی دستگاههای خود استفاده میکردند. با این حال، Google TV توانست خیلی سریع سهم بزرگی از بازار را در اختیار بگیرد.